Zlomková preclíková čokoláda

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůPreclík sezamový
    • 170gramůTofé
    • 1lžičkaSůl mořská
    • 500gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
243 mg
Cukr
36 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyložíme plech alobalem, nebo pečicím papírem. Nalámeme, nebo nakrájíme preclíky a tofé. Asi 40 gramů máslového tofé a 20 gramů preclíků odložíme, zbývající preclíky a tofé vmícháme do rozehřáté temperované tmavé, nebo mléčné čokolády.
  • 2
    Nalijeme směs na plech na kterém ji rozetřeme do asi 6 mm tenké vrstvy. Celý plech nemusí být pokrytý.
  • 3
    Posypeme čokoládu na plechu odloženými kousky preclíků a tofé, které do čokolády přitlačíme, aby se přichytily. Pak vše posypeme vločkovou mořskou solí.
  • 4
    Necháme čokoládu tuhnout 45 minut při pokojové teplotě, nebo asi 15 minut v chladničce. Když úplně ztuhne, rukama ji nalámeme na kousky, které v uzavřené vzduchotěsné nádobě v chladnější místnosti vydrží až měsíc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.