Zlomková preclíková čokoláda
60 min.
Ingredience
- 100gramůPreclík sezamový
- 170gramůTofé
- 1lžičkaSůl mořská
- 500gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
243 mg
Cukr
36 mg
Postup přípravy
- 1Vyložíme plech alobalem, nebo pečicím papírem. Nalámeme, nebo nakrájíme preclíky a tofé. Asi 40 gramů máslového tofé a 20 gramů preclíků odložíme, zbývající preclíky a tofé vmícháme do rozehřáté temperované tmavé, nebo mléčné čokolády.
- 2Nalijeme směs na plech na kterém ji rozetřeme do asi 6 mm tenké vrstvy. Celý plech nemusí být pokrytý.
- 3Posypeme čokoládu na plechu odloženými kousky preclíků a tofé, které do čokolády přitlačíme, aby se přichytily. Pak vše posypeme vločkovou mořskou solí.
- 4Necháme čokoládu tuhnout 45 minut při pokojové teplotě, nebo asi 15 minut v chladničce. Když úplně ztuhne, rukama ji nalámeme na kousky, které v uzavřené vzduchotěsné nádobě v chladnější místnosti vydrží až měsíc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.