Žloutková omáčka na ryby
20 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceKapary sterilované
- 1kusOkurky nakládané
- 1lžíceSardelová pasta
- 0,25litrVíno bílé
- 0,25litrVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařené žloutky utřeme s olejem a promícháme s vínem a rybím vývarem. Směs šleháme nad párou do zhoustnutí.
- 2Potom přidáme citronovou šťávu, nasekané kapary, nadrobno nakrájenou okurku a sardelovou pastu. Vše dobře promícháme.
- 3Omáčku podáváme k vařeným nebo pečeným rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.