Žloutková piškotová kolečka
35 min.
Ingredience
- Na náplň
- 2decilitryVoda pitná
- 80gramůMléko plnotučné sušené
- 80gramůCukr krupice
- 3lžíceMed včelí
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůOřechy vlašské
- Na ozdobení
- 200gramůPoleva čokoládová
- Na těsto
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceKakao
- 9kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
715 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Volně změklé máslo pokrájíme na kousky do misky, přidáme cukr a vše vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, přisypeme prosátou mouku s kakaem a dobře promícháme, aby se kakao dobře spojilo se všemi surovinami.
- 2Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Tvarujeme přiměřeně velká kolečka na plech, vyložený pečicím papírem. V předehřáté troubě pečeme 15 minut při 180 stupních. Upečená kolečka necháme vychladnout na plechu, poté je sloupneme z papíru.
- 3Do kastrůlku vlijeme studenou vodu, ihned přisypeme sušené mléko, cukr, med, vanilkový cukr a pomleté ořechy. Za stálého míchání povaříme na hustou náplň.
- 4Připravenou náplní plníme půlku upečených koleček, poté je spojíme s druhou půlkou. Nakonec kolečka ozdobíme v horké vodní lázní rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.