Žloutková roláda s čokoládou
45 min.
Ingredience
- 150gramůČokoláda hořká
- 180gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 40gramůRozinky tmavé
- 30gramůOřechy pekanové
- 100gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme žloutky, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Čokoládu roztavíme a spolu s rozinkami a ořechy přimícháme k žloutkové pěně. Ze zbylých bílků vyšleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do čokoládové směsi. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rovnoměrně naneseme čokoládové těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Plech vyjmeme a těsto necháme vychladnout. Pomocí papíru, na kterém těsto leží, zavineme do rolády a dáme do lednice ztuhnout. Před podáváním roládu nakrájíme na plátky a ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.