Žloutkové věnečky

45 min.

Ingredience

  • Krém
  • Poleva
    • 100gramůCukr moučkový
    • 3lžíceVoda pitná
  • Věnečky
    • 3mililitryVoda pitná
    • 90gramůMáslo
    • 1špetkaSůl
    • 4kusyVejce slepičí
    • 140gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
280 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu se solí a máslem zahřejeme ve vroucí vodní lázni k varu a vsypeme mouku. Stále mícháme, až se těsto začne oddělovat od stěn a dna nádob.
  • 2
    Sejmeme z vodní lázně, za stálého míchání necháme vychladnout a pak po jednom vmícháme vejce. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a pak z něj na plech, vyložený pečícím papírem, nastříkáme věnečky.
  • 3
    Ty ve středně horké troubě upečeme dozlatova, po vychladnutí příčně rozkrojíme a naplníme krémem.
  • 4
    Krém: V mléce rozmícháme solamyl, žloutky, moučkový a vanilkový cukr a vše svaříme do hustého krému. Za stálého míchání necháme vychladnout.
  • 5
    Naplněné věnečky polijeme polevou, připravenou umícháním cukru s vodou dohladka

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.