Žloutkové věnečky
45 min.
Ingredience
- Krém
- 500mililitrůMléko polotučné
- 50gramůSolamyl
- 1kusVanilkový cukr
- 100gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- Poleva
- 100gramůCukr moučkový
- 3lžíceVoda pitná
- Věnečky
- 3mililitryVoda pitná
- 90gramůMáslo
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
280 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Vodu se solí a máslem zahřejeme ve vroucí vodní lázni k varu a vsypeme mouku. Stále mícháme, až se těsto začne oddělovat od stěn a dna nádob.
- 2Sejmeme z vodní lázně, za stálého míchání necháme vychladnout a pak po jednom vmícháme vejce. Těsto přendáme do cukrářského sáčku a pak z něj na plech, vyložený pečícím papírem, nastříkáme věnečky.
- 3Ty ve středně horké troubě upečeme dozlatova, po vychladnutí příčně rozkrojíme a naplníme krémem.
- 4Krém: V mléce rozmícháme solamyl, žloutky, moučkový a vanilkový cukr a vše svaříme do hustého krému. Za stálého míchání necháme vychladnout.
- 5Naplněné věnečky polijeme polevou, připravenou umícháním cukru s vodou dohladka
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.