Žloutkové věnečky s krémem
60 min.
Ingredience
- 110gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVejce slepičí
- 0,25litrMléko plnotučné
- Krém
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr vanilka
- 20gramůŽelatina
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžíceRum
- 0,25litrMléko plnotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
180 mg
Cukr
307 mg
Postup přípravy
- 1Do kastrolu dáme mléko a máslo a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.
- 2Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme věnečky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout.
- 3Pomocí kornoutu věnečky naplníme žloutkovým krémem, složíme na sebe a pocukrujeme.
- 4Na krém vmícháme mouku do mléka, vložíme do vodní lázně a vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, přidáme žloutky, vanilkový cukr a znovu mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přimícháme želatinu namočenou ve vodě a po vychladnutí přilijeme rum.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.