Žloutkové věnečky s krémem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
180 mg
Cukr
307 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu dáme mléko a máslo a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.
  • 2
    Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme věnečky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Pomocí kornoutu věnečky naplníme žloutkovým krémem, složíme na sebe a pocukrujeme.
  • 4
    Na krém vmícháme mouku do mléka, vložíme do vodní lázně a vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, přidáme žloutky, vanilkový cukr a znovu mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přimícháme želatinu namočenou ve vodě a po vychladnutí přilijeme rum.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.