Žloutkový dort s čokoládou
75 min.
Ingredience
- Dort
- 6kusůVejce slepičí
- 340gramůCukr moučkový
- 180gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůTuk
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- Krém
- 250mililitrůMléko polotučné
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMouka polohrubá
- 20gramůCukr vanilka
- 340gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 100gramůČokoláda mléčná
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
1 g
Cukr
91 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s cukrem, přimícháme mouku, vyšleháme bílky se 100 g cukru do sněhu a přimícháme do těsta. Formu na dorty vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a nalijeme do ní těsto. Poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna přibližně 35 minut. Dort necháme vychladnout.
- 2Do kovové mísy nalijeme mléko, rozkvedláme v něm žloutky, přisypeme mouku, moučkový a vanilkový cukr, mísu vložíme do vroucí vody a ve vodní lázni zahříváme, až směs zhoustne. Vyndáme z vodní lázně, za stálého míchání necháme vychladnout. Nakonec postupně přimícháme máslo. Vzniklým krémem pomažeme korpus dortu i po stranách a posypeme strouhanou čokoládou. Dort dáme do lednice vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.