Žloutkový dort s čokoládou

75 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
1 g
Cukr
91 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky vyšleháme s cukrem, přimícháme mouku, vyšleháme bílky se 100 g cukru do sněhu a přimícháme do těsta. Formu na dorty vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a nalijeme do ní těsto. Poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna přibližně 35 minut. Dort necháme vychladnout.
  • 2
    Do kovové mísy nalijeme mléko, rozkvedláme v něm žloutky, přisypeme mouku, moučkový a vanilkový cukr, mísu vložíme do vroucí vody a ve vodní lázni zahříváme, až směs zhoustne. Vyndáme z vodní lázně, za stálého míchání necháme vychladnout. Nakonec postupně přimícháme máslo. Vzniklým krémem pomažeme korpus dortu i po stranách a posypeme strouhanou čokoládou. Dort dáme do lednice vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.