Žloutkový krém s griliášem
22 min.
Ingredience
- 7decilitrůSmetana
- 7kusůžloutek
- 120gramůCukr moučka
- 70gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůGriliáš
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1V kastrolu svaříme smetanu.
- 2Než se svaří, rozšleháme v míse žloutky, přidáme cukr a šleháme do hladké hmoty. Poté přimícháme mouku.
- 3Do směsi zašleháme zhruba polovinu horké smetany. Šleháme pečlivě, aby se směs nesrazila. Hotovou směs přilijeme do hrnce do zbylé horké smetany. Mícháme a dbáme, aby se směs nepřichytávala dna. Vaříme až do požadované hustoty.
- 4Hotový krém vlijeme do mísy, přimícháme griliáš a za občasného míchání necháme vychladnout, poté přikryjeme a necháme v lednici vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.