Žloutkový krém s griliášem

22 min.
Evropa

Ingredience

    • 7decilitrůSmetana
    • 7kusůžloutek
    • 120gramůCukr moučka
    • 70gramůMouka pšeničná hladká
    • 40gramůGriliáš
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
58 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu svaříme smetanu.
  • 2
    Než se svaří, rozšleháme v míse žloutky, přidáme cukr a šleháme do hladké hmoty. Poté přimícháme mouku.
  • 3
    Do směsi zašleháme zhruba polovinu horké smetany. Šleháme pečlivě, aby se směs nesrazila. Hotovou směs přilijeme do hrnce do zbylé horké smetany. Mícháme a dbáme, aby se směs nepřichytávala dna. Vaříme až do požadované hustoty.
  • 4
    Hotový krém vlijeme do mísy, přimícháme griliáš a za občasného míchání necháme vychladnout, poté přikryjeme a necháme v lednici vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.