Žlutá chalva

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
5758 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
402 g
Sacharidy
523 g
Vláknina
24 g
Cukr
453 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozpustíme 250 g cukru, necháme ho zkaramelizovat, přisypeme k němu opražené lískové oříšky. Zamícháme a velmi rychle karamel rozetřeme na tácek, který jsme vyložili alobalem nebo pečícím papírem, necháme zchladnout a ztuhnutý karamel pak rozdrtíme.
  • 2
    V hlubší míse vyšleháme do pěny 5 žloutků, 1 vanilkový cukr a 250 g cukru. Pak do pěny postupně za stálého míchání přiléváme 2 dl černé kávy, s pomocí elektrického šlehače vyšleháme dostatečně hustý krém, který dáme ho do chladničky na 30 minut odpočinout.
  • 3
    Mezitím v misce utřeme máslo do pěny. Do krému postupně vmícháme vyšlehané máslo a rozdrcený karamel.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.