Žlutá chalva
105 min.
Ingredience
- 450gramůCukr krupice
- 250gramůOřechy lískové pražené
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 2decilitryKáva turecká
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5758 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
402 g
Sacharidy
523 g
Vláknina
24 g
Cukr
453 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpustíme 250 g cukru, necháme ho zkaramelizovat, přisypeme k němu opražené lískové oříšky. Zamícháme a velmi rychle karamel rozetřeme na tácek, který jsme vyložili alobalem nebo pečícím papírem, necháme zchladnout a ztuhnutý karamel pak rozdrtíme.
- 2V hlubší míse vyšleháme do pěny 5 žloutků, 1 vanilkový cukr a 250 g cukru. Pak do pěny postupně za stálého míchání přiléváme 2 dl černé kávy, s pomocí elektrického šlehače vyšleháme dostatečně hustý krém, který dáme ho do chladničky na 30 minut odpočinout.
- 3Mezitím v misce utřeme máslo do pěny. Do krému postupně vmícháme vyšlehané máslo a rozdrcený karamel.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.