Zmrzlina griliášová
45 min.
Ingredience
- 80mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 10mililitrůTresť vanilková
- 300gramůCukr moučkový
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 130gramůMandlový griliáš
- 1000mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Cukr
49 g
Vápník
193 g
Postup přípravy
- 1Griliáš nadrtíme nebo roztlučeme v hmoždíři. Zakápneme horkou smetanou ochucenou vanilkovou esencí a necháme odležet.
- 2Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu. V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě ztáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcený griliáš se smetanou.
- 3Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.