Zmrzlina griliášová

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 80mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 10mililitrůTresť vanilková
    • 300gramůCukr moučkový
    • 10kusůVaječný žloutek slepičí
    • 130gramůMandlový griliáš
    • 1000mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Cukr
49 g
Vápník
193 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Griliáš nadrtíme nebo roztlučeme v hmoždíři. Zakápneme horkou smetanou ochucenou vanilkovou esencí a necháme odležet.
  • 2
    Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu. V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě ztáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcený griliáš se smetanou.
  • 3
    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.