Zmrzlina hrušková
25 min.
Ingredience
- 500gramůHrušky
- 60mililitrůLikér jablkový
- 20mililitrůHruškovice
- 400mililitrůSirup hruškový
- 30mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Měkčí hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jádřince a zbytek pokrájíme na kousky. Vsypeme do misky, zalijeme likérem, zakápneme hruškovicí a necháme deset minut marinovat.
- 2Obsah misky vložíme do mixéru, přilijeme sirup, citronovou šťávu a důkladně rozmixujeme.
- 3Hmotu nalijeme do připravených zmrzlinových formiček a dáme zamrazit.
- 4Tato zmrzlina je vhodná k přípravě čokoládových pohárů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.