Zmrzlina karamelová
25 min.
Ingredience
- 100gramůVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Cukr
15 g
Vápník
290 g
Postup přípravy
- 1Cukr opražíme na sucho, až vznikne karamel, přilijeme trochu horké vody, povaříme na hustší rozvar a vlijeme do smetany se žloutky. Chvilku zahřejeme, řádně promícháme.
- 2Zcedíme, necháme vychladnout ve studené vodě a zcela vychladlý krém dáme zamrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.