Zmrzlina kaštanová

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
74 g
Cukr
49 g
Vápník
193 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kaštany vložíme na pár minut do trouby, aby praskly a daly se oloupat. Kaštany oloupeme, vrátíme do trouby, podlijeme trochou vody a pečeme aspoň 10 až 15 minut. Kaštany necháme vychladnout a dobře je nadrtíme.
  • 2
    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcené kaštany.
  • 3
    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.