Zmrzlina kaštanová
50 min.
Ingredience
- 200gramůKaštany jedlé
- 300gramůCukr moučkový
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 5lžicVoda pitná
- 1000mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
74 g
Cukr
49 g
Vápník
193 g
Postup přípravy
- 1Kaštany vložíme na pár minut do trouby, aby praskly a daly se oloupat. Kaštany oloupeme, vrátíme do trouby, podlijeme trochou vody a pečeme aspoň 10 až 15 minut. Kaštany necháme vychladnout a dobře je nadrtíme.
- 2V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Nyní přimícháme drcené kaštany.
- 3Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.