Zmrzlina lískooříšková
40 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy lískové pražené
- 50mililitrůMléko polotučné
- 300gramůCukr moučkový
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 1000mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Pražené lískové oříšky nameleme nebo nadrtíme, zakapeme trochou mléka, necháme chvilku odležet. Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.
- 2V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Oříšky utřeme na pastu a přimícháme do hmoty na zmrzlinu.
- 3Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.