Zmrzlina lískooříšková

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pražené lískové oříšky nameleme nebo nadrtíme, zakapeme trochou mléka, necháme chvilku odležet. Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.
  • 2
    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Oříšky utřeme na pastu a přimícháme do hmoty na zmrzlinu.
  • 3
    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.