Zmrzlina pistáciová

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pistácie vyloupeme, nadrtíme na jemno a zakapeme trochou mléka. Necháme trochu vylouhovat, mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.
  • 2
    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Pistácie s mlékem ještě trochu rozetřeme a vmícháme do zmrzlinové hmoty. Měla by se obarvit lehce na zeleno.
  • 3
    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.