Zmrzlina pistáciová
40 min.
Ingredience
- 120gramůPistácie
- 300gramůCukr moučkový
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1000mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Pistácie vyloupeme, nadrtíme na jemno a zakapeme trochou mléka. Necháme trochu vylouhovat, mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.
- 2V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Pistácie s mlékem ještě trochu rozetřeme a vmícháme do zmrzlinové hmoty. Měla by se obarvit lehce na zeleno.
- 3Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.