Zmrzlina plombiéres
45 min.
Ingredience
- 180gramůKandované ovoce
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 140gramůCukr moučkový
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůMouka mandlová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
480 mg
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Mléko s mandlovým práškem smícháme a uvedeme za stálého míchání k varu.
- 2Odstavené z plotny necháme vystydnout, poté propasírujeme přes sítko.
- 3Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem do bělavé pěny.
- 4Přilijeme mléko, přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí a poté odstavíme z plotny a šleháme do vychladnutí.
- 5Ze smetany vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do krému.
- 6Kandované ovoce pokrájíme na menší kousky.
- 7Do formy na hřbet vlijeme část krému, posypeme kandovaným ovocem a zalijeme zbytkem krému.
- 8Necháme 24 hodin v mrazničce chladit.
- 9Před podáváním formu namočíme krátce do horké vody, zmrzlina poté půjde lépe vyklopit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.