Zmrzlina plombiéres

45 min.
Francie

Ingredience

    • 180gramůKandované ovoce
    • 6kusůVaječný žloutek slepičí
    • 140gramůCukr moučkový
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 120gramůMouka mandlová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
480 mg
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko s mandlovým práškem smícháme a uvedeme za stálého míchání k varu.
  • 2
    Odstavené z plotny necháme vystydnout, poté propasírujeme přes sítko.
  • 3
    Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem do bělavé pěny.
  • 4
    Přilijeme mléko, přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí a poté odstavíme z plotny a šleháme do vychladnutí.
  • 5
    Ze smetany vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do krému.
  • 6
    Kandované ovoce pokrájíme na menší kousky.
  • 7
    Do formy na hřbet vlijeme část krému, posypeme kandovaným ovocem a zalijeme zbytkem krému.
  • 8
    Necháme 24 hodin v mrazničce chladit.
  • 9
    Před podáváním formu namočíme krátce do horké vody, zmrzlina poté půjde lépe vyklopit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.