Zmrzlina s kakaovou polevou
20 min.
Ingredience
- 30gramůKakao - prášek
- 1šálekVoda pitná
- 50gramůCukr třtinový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSirup cukrový
- 600mililitrůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Kakaovou polevu na zmrzlinu začneme připravovat smíšením kakaa a 1 šálku horké vody. Směs přivedeme do varu za stálého míchání, a poté pozvolna na malém plameni 10 minut vaříme. Směs necháme zhoustnout na 1/3 jejího původního objemu. Do směsi přimícháme třtinový cukr, máslo a glukózový cukr. Necháme ještě 2-3 minuty vařit, dokud se všechny přidané ingredience nerozpustí a nevznikne tak hladká směs.
- 2Zmrzlinu(8 porcí = 600 ml)rozdělíme do 4 misek nebo pohárků a zalijeme ji horkou kakaovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.