Zmrzlina s kakaovou polevou

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 30gramůKakao - prášek
    • 1šálekVoda pitná
    • 50gramůCukr třtinový
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceSirup cukrový
    • 600mililitrůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kakaovou polevu na zmrzlinu začneme připravovat smíšením kakaa a 1 šálku horké vody. Směs přivedeme do varu za stálého míchání, a poté pozvolna na malém plameni 10 minut vaříme. Směs necháme zhoustnout na 1/3 jejího původního objemu. Do směsi přimícháme třtinový cukr, máslo a glukózový cukr. Necháme ještě 2-3 minuty vařit, dokud se všechny přidané ingredience nerozpustí a nevznikne tak hladká směs.
  • 2
    Zmrzlinu(8 porcí = 600 ml)rozdělíme do 4 misek nebo pohárků a zalijeme ji horkou kakaovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.