Zmrzlina s mexickou čokoládou

35 min.
Mexiko

Ingredience

    • 115gramůCukr krupice
    • 2kusyČokoláda mléčná
    • 200mililitrůMléko plnotučné
    • 2kusyVejce slepičí
    • 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
17 mg
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce ušleháme mixérem nebo šlehačem do husté pěny, postupně zašleháme cukr.
  • 2
    Čokoládu rozpustíme v hrnci se silným dnem, přidáme k vaječné směsi a prošleháme. Přilijeme smetanu, pak po částech mléko. Zchladíme a ve zmrzlinovém strojku zpracujeme, až bude hustá. Nemáme-li strojek, pak směs několik hodin mrazíme v mrazáku, promícháme a znovu mrazíme.
  • 3
    Podáváme posypané čokoládovými hoblinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.