Zmrzlina s mexickou čokoládou
35 min.
Ingredience
- 115gramůCukr krupice
- 2kusyČokoláda mléčná
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
17 mg
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Vejce ušleháme mixérem nebo šlehačem do husté pěny, postupně zašleháme cukr.
- 2Čokoládu rozpustíme v hrnci se silným dnem, přidáme k vaječné směsi a prošleháme. Přilijeme smetanu, pak po částech mléko. Zchladíme a ve zmrzlinovém strojku zpracujeme, až bude hustá. Nemáme-li strojek, pak směs několik hodin mrazíme v mrazáku, promícháme a znovu mrazíme.
- 3Podáváme posypané čokoládovými hoblinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.