Zmrzlina s polevou z horké čokolády

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 55gramůCukr třtinový
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceSirup malinový
    • 40gramůZmrzlina vanilková
    • 385mililitrůVoda pitná
    • 30gramůKakao
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
70 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malém rendlíku pozvolna přivedeme k varu 385 ml vody smíchané s kakaem. Snížíme teplotu a cca 10 min povaříme, dokud se objem nezredukuje na čtvrtinu. Mezitím občas promícháme.
  • 2
    Přidáme cukr, máslo a sirup a povaříme ještě 2-3 min. Poleva musí být hladká a lesklá.
  • 3
    Zmrzlinu rozdělíme do pohárů, přelijeme polevou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.