Zmrzlina s vinnou pomerančovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 4lžíceCukr krupice
- 4kusyPomeranče
- 250mililitrůVíno červené
- 400mililitrůZmrzlina vanilková
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaMouka rýžová
- 0,5kusSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Z pomerančů vylisujeme šťávu. Kůru z jednoho pomeranče nakrájíme na jemné nudličky a krátce povaříme.
- 2Pomerančovou šťávu smícháme s červeným vínem, cukrem a kořením, přivedeme k varu a vaříme dokud se tekutina neodpaří na třetinu. Koření vyjmeme, přidáme rýžovou moučku rozmíchanou v trošce šťávy a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme citronovou kůru a máslo.
- 3Omáčkou přelijeme zmrzlinu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.