Zmrzlina s vinnou pomerančovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pomerančů vylisujeme šťávu. Kůru z jednoho pomeranče nakrájíme na jemné nudličky a krátce povaříme.
  • 2
    Pomerančovou šťávu smícháme s červeným vínem, cukrem a kořením, přivedeme k varu a vaříme dokud se tekutina neodpaří na třetinu. Koření vyjmeme, přidáme rýžovou moučku rozmíchanou v trošce šťávy a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme citronovou kůru a máslo.
  • 3
    Omáčkou přelijeme zmrzlinu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.