Zmrzlina z bílé čokolády
25 min.
Ingredience
- 175gramůČokoláda bílá
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 140gramůCukr krupice
- 2lžíceMléko odtučněné sušené
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
58 mg
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Nejprve přivedeme k varu mléko, polovinu cukru, sušené mléko a smetanu.
- 2Žloutky a zbylý cukr utřeme doběla. Pomalu přidáme svařené mléko. Za stálého míchání zvolna vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne a nezačne se lepit na vařečku. Poté přidáme bílou čokoládu nasekanou na kousky. Promícháme tak, aby se čokoláda rozpustila a necháme vychladnout.
- 3Vložíme na 2 hodiny do mrazničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.