Zmrzlina z bílé čokolády

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 175gramůČokoláda bílá
    • 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 140gramůCukr krupice
    • 2lžíceMléko odtučněné sušené
    • 5kusůVaječný žloutek slepičí
    • 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
58 mg
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve přivedeme k varu mléko, polovinu cukru, sušené mléko a smetanu.
  • 2
    Žloutky a zbylý cukr utřeme doběla. Pomalu přidáme svařené mléko. Za stálého míchání zvolna vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne a nezačne se lepit na vařečku. Poté přidáme bílou čokoládu nasekanou na kousky. Promícháme tak, aby se čokoláda rozpustila a necháme vychladnout.
  • 3
    Vložíme na 2 hodiny do mrazničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.