Zmrzlina z černého rybízu

30 min.

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 120gramůCukr krupice
    • 3lžíceLikér rybízový
    • 3lžíceSirup rybízový
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1hrstČerný rybíz
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
88 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vše spojíme. Přidáme tuhou šlehačku a promícháme s likérem z černého rybízu a sirupu z černého rybízu.
  • 2
    Směs přendáme do plastové nádoby a dáme přes noc do mrazáku.
  • 3
    Servírujeme v miskách ozdobené černým rybízem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.