Zmrzlina z čerstvého citrónu
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 2kusyCitrony
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh, žloutky utřeme s cukrem. Vše spojíme s pevně ušlehanou smetanou, přidáme nastrouhanou kůru a šťávu ze dvou citrónů.
- 2Směs přendáme do plastové nádoby a necháme přes noc v mrazáku.
- 3Můžeme zpracovat ve strojku na zmrzlinu.
- 4Podáváme v miskách ozdobené plátkem citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.