Zmrzlina z jahod a smetany
45 min.
Ingredience
- 150gramůJahody zahradní
- 80mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 300gramůCukr moučkový
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 1000mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
500 mg
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Jahody propasírujeme nebo rozmačkáme, smícháme s trochou smetany. Necháme chvilku odležet, mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.
- 2V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Jahody se smetanou ještě trochu rozetřeme a vmícháme do hmoty na zmrzlinu.
- 3Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.