Zmrzlina z jahod a smetany

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
500 mg
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody propasírujeme nebo rozmačkáme, smícháme s trochou smetany. Necháme chvilku odležet, mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.
  • 2
    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Jahody se smetanou ještě trochu rozetřeme a vmícháme do hmoty na zmrzlinu.
  • 3
    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.