Zmrzlina z kávy

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Cukr
49 g
Vápník
193 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu kávy umeleme a polovinu kávových zrn nadrtíme na jemno. Zakapeme trochou horkého mléka, necháme louhovat. Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.
  • 2
    V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Mléko s kávou mezitím zhnědlo, opatrně jej s kávou přimícháme do hmoty na zmrzlinu, čímž ji obarvíme.
  • 3
    Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.