Zmrzlina z kávy
35 min.
Ingredience
- 100gramůKáva zrnková
- 50mililitrůMléko polotučné
- 300gramůCukr moučkový
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 1000mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Cukr
49 g
Vápník
193 g
Postup přípravy
- 1Polovinu kávy umeleme a polovinu kávových zrn nadrtíme na jemno. Zakapeme trochou horkého mléka, necháme louhovat. Mezitím připravíme hmotu na zmrzlinu.
- 2V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké plnotučné mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně. Hmota se nesmí vařit. Mléko s kávou mezitím zhnědlo, opatrně jej s kávou přimícháme do hmoty na zmrzlinu, čímž ji obarvíme.
- 3Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.