Zmrzlina z malin

370 min.
Evropa

Ingredience

    • 350gramůMaliny
    • 50gramůCukr krupice
    • 300gramůJogurt ovocný
    • 125gramůŘecký jogurt
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mixéru vložíme maliny, rozmixujeme je na kaši. Propasírujeme přes síto do misky, abychom zachytili zrníčka, přidáme cukr, promícháme.
  • 2
    Rozmixované maliny smícháme s řeckým a ovocným jogurtem, směs přelijeme do misky, uzavřeme a odložíme na 120 minut do mrazáku.
  • 3
    Do lednice vložíme i prázdnou velkou mísu. Poté přeneseme malinovou směs do vychlazené mísy a vidličkou ji rozšleháme, abychom rozbili led a hmota byla hladká. Znovu mísu uzavřeme a na dalších pár hodin umístíme do mrazáku, aby směs byla tuhá.
  • 4
    Přibližně 30 minut před podáváním vyndáme mísu z mrazáku, poté podáváme zrmzlinu v kopečcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.