Zmrzlinová bomba

30 min.

Ingredience

    • 1litrZmrzlina čokoládová
    • 750mililitrůZmrzlina pistáciová
    • 500mililitrůZmrzlina vanilková
    • 4kusyČokoládové lanýže
    • 1kusPiškotový korpus vaječný
    • 50gramůPoleva čokoládová
    • 50gramůPoleva čokoládová bílá
    • 50gramůHrozinky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2110 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
104 g
Sacharidy
268 g
Vláknina
9 g
Cukr
170 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládovou zmrzlinu rozetřeme lžící po dně i stranách mísy o velikosti asi 20 cm. Dáme do mrazáku aby zmrzlina úplě ztuhla.
  • 2
    Stejně natřeme i pistáciovou zmrzlinu na čokoládovou a opět dáme ztuhnout. Vanilkovou zmrzlinu rozdělíme na dva díly, do jedné přimícháme rozinky namočené v rumu a pokrájené čokoládové lanýže.
  • 3
    Druhý díl vanilkové zmrzliny natřeme do mísy na pistáciovou zmrzlinu. Ochucenou vanilkovou zmrzlinu nandáme do středu mísy a celé zakryjeme piškotem. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme ztuhnout do mrazáku.
  • 4
    Před servírováním rozpustíme čokoládové polevy, bombu vyklopíme na podnos a přestříkáme polevami.
  • 5
    Před krájením necháme bombu chvíli povolit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.