Zmrzlinová bomba
30 min.
Ingredience
- 1litrZmrzlina čokoládová
- 750mililitrůZmrzlina pistáciová
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
- 4kusyČokoládové lanýže
- 1kusPiškotový korpus vaječný
- 50gramůPoleva čokoládová
- 50gramůPoleva čokoládová bílá
- 50gramůHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2110 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
104 g
Sacharidy
268 g
Vláknina
9 g
Cukr
170 g
Postup přípravy
- 1Čokoládovou zmrzlinu rozetřeme lžící po dně i stranách mísy o velikosti asi 20 cm. Dáme do mrazáku aby zmrzlina úplě ztuhla.
- 2Stejně natřeme i pistáciovou zmrzlinu na čokoládovou a opět dáme ztuhnout. Vanilkovou zmrzlinu rozdělíme na dva díly, do jedné přimícháme rozinky namočené v rumu a pokrájené čokoládové lanýže.
- 3Druhý díl vanilkové zmrzliny natřeme do mísy na pistáciovou zmrzlinu. Ochucenou vanilkovou zmrzlinu nandáme do středu mísy a celé zakryjeme piškotem. Přikryjeme potravinářskou folií a dáme ztuhnout do mrazáku.
- 4Před servírováním rozpustíme čokoládové polevy, bombu vyklopíme na podnos a přestříkáme polevami.
- 5Před krájením necháme bombu chvíli povolit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.