Zmrzlinová bomba s třešněmi

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šlehačem zpracujeme vejce a cukr do pěny, přidáme kakao, mouku, vše zpracujeme na těsto. Lžící přendáme těsto do pekáčku 23 x 33 cm, vyloženého papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
  • 2
    Mísu potáhneme přilnavou fólií. Čokoládový plát rozkrájíme na 4 kusy a vyložíme jimi mísu, větší kusy necháme na zakrytí povrchu. Plát potřeme kávovým likérem. Polovinu změklé jahodové zmrzliny dáme do mísy, čtvrtinu vanilkové zmrzliny v podobě kopečků položíme na ni. 1/4 třešní rozložíme mezi kopečky vanilkové zmrzliny.
  • 3
    Stejně zpracujeme zbytek jahodové zmrzliny a třešní. Mísu dáme asi na 20 minut do mrazáku. Stejným způsobem, jako jsme plnili mísu jahodovou zmrzlinou a třešněmi, pokračujeme s čokoládovou, zbytkem vanilkové a třešněmi.
  • 4
    Zbylý kus piškotu dáme na povrch mísy a lehce přitlačíme. Bombu zabalíme, vložíme na 4 hodiny do mrazáku.
  • 5
    Připravíme máslový krém: máslo utřeme s cukrem a vodou, přidáme tresť a vyšleháme do hladkého krému.
  • 6
    Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a vyklopíme na mísu, odstraníme fólii, potřeme slabou vrstvou krému. Do krému ihned zatlačíme opražený kokos. Dort můžeme ozdobit čokoládovými pruhy a mašlí. Nebo podle vlastní fantazie. Až do podávání necháme v mrazáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.