Zmrzlinová bomba s třešněmi
35 min.
Ingredience
- Krém
- 120gramůCukr moučkový
- 120gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaTresť vanilková
- 90gramůCukr krupice
- 75gramůMouka polohrubá
- 15gramůKakao - prášek
- 300mililitrůZmrzlina jahodová
- 600mililitrůZmrzlina vanilková
- 3lžíceLikér Kahlua
- 425gramůKompot třešňový
- 300mililitrůZmrzlina čokoládová
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůKokos - mletý (Kopra)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Šlehačem zpracujeme vejce a cukr do pěny, přidáme kakao, mouku, vše zpracujeme na těsto. Lžící přendáme těsto do pekáčku 23 x 33 cm, vyloženého papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
- 2Mísu potáhneme přilnavou fólií. Čokoládový plát rozkrájíme na 4 kusy a vyložíme jimi mísu, větší kusy necháme na zakrytí povrchu. Plát potřeme kávovým likérem. Polovinu změklé jahodové zmrzliny dáme do mísy, čtvrtinu vanilkové zmrzliny v podobě kopečků položíme na ni. 1/4 třešní rozložíme mezi kopečky vanilkové zmrzliny.
- 3Stejně zpracujeme zbytek jahodové zmrzliny a třešní. Mísu dáme asi na 20 minut do mrazáku. Stejným způsobem, jako jsme plnili mísu jahodovou zmrzlinou a třešněmi, pokračujeme s čokoládovou, zbytkem vanilkové a třešněmi.
- 4Zbylý kus piškotu dáme na povrch mísy a lehce přitlačíme. Bombu zabalíme, vložíme na 4 hodiny do mrazáku.
- 5Připravíme máslový krém: máslo utřeme s cukrem a vodou, přidáme tresť a vyšleháme do hladkého krému.
- 6Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku a vyklopíme na mísu, odstraníme fólii, potřeme slabou vrstvou krému. Do krému ihned zatlačíme opražený kokos. Dort můžeme ozdobit čokoládovými pruhy a mašlí. Nebo podle vlastní fantazie. Až do podávání necháme v mrazáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.