Zmrzlinová omáčka k ovocnému salátu

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
9 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat. Vmícháme máslo a ovesné vločky, krátce opražíme, přeložíme na talíř a necháme vychladnout. Pečlivě oloupeme pomeranče a grapefruit a nakrájíme je na menší kousky. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a dužinu pokrájíme na špalíčky. Kiwi oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jahody omyjeme, očistíme a podle velikosti je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Ovoce promícháme s citronovou šťávou a medem. Zmrzlinu necháme povolit, přidáme lžíci medu a rychle promícháme. Přelijeme přes ovoce a posypeme opraženými vločkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.