Zmrzlinová omáčka k ovocnému salátu
25 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyPomeranče
- 1kusGrapefruity
- 2kusyKiwi
- 3lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMed včelí
- 500gramůZmrzlina vanilková
- 200gramůJahody zahradní
- 4lžíceOvesné vločky
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
9 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat. Vmícháme máslo a ovesné vločky, krátce opražíme, přeložíme na talíř a necháme vychladnout. Pečlivě oloupeme pomeranče a grapefruit a nakrájíme je na menší kousky. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a dužinu pokrájíme na špalíčky. Kiwi oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jahody omyjeme, očistíme a podle velikosti je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Ovoce promícháme s citronovou šťávou a medem. Zmrzlinu necháme povolit, přidáme lžíci medu a rychle promícháme. Přelijeme přes ovoce a posypeme opraženými vločkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.