Zmrzlinová roláda jahodová

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé jahody omyjeme, 2/3 rozmačkáme nebo rozmixujeme. Zbytek nakrájíme na půlky a dáme stranou. Z rozmačkaných jahod, cukru a smetany vyšleháme pěnu.
  • 2
    Vnitřek formy na roládu vymažeme vanilkovou zmrzlinou v tenčí vrstvě, zbytek vyplníme jahodovou pěnou a dáme zamrazit.
  • 3
    Zamraženou roládu vyklopíme na oválný talíř, nakrájíme na plátky, každou porci ozdobíme půlkami čerstvých jahod a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.