Zmrzlinová roláda meruňková

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůZmrzlina vanilková
    • 200gramůKompot mandarinkový
    • 200gramůKompot meruňkový
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 120gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1000 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandarinky a meruňky z kompotu scedíme a rozmačkáme na kaši. Přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny.
  • 2
    Formu na roládu vymažeme meruňkovou zmrzlinou v tenčí vrstvě, naplníme vyšlehanou pěnou a dáme zamrazit.
  • 3
    Zamraženou roládu vyklopíme na oválný talíř, nakrájíme na plátky a ozdobíme šlehačkou.
  • 4
    Talířky na jednotlivé porce můžeme předem vložit na pár minut na mrazák, porce zmrzliny pak déle vydrží zmražené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.