Zmrzlinová roláda ovocná
25 min.
Ingredience
- 100gramůKompot hruškový
- 100gramůKompot malinový
- 100gramůKompot rybízový
- 100gramůKompot višňový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30mililitrůSherry brandy
- 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 200gramůZmrzlina vanilková
- 120gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Ovoce z kompotu scedíme, vložíme do misky a zakápneme likérem a brandy. Necháme chvilku uležet. Přimícháme k ovoci smetanu a vyšleháme pěnu.
- 2Formu na roládu zevnitř vymažeme vanilkovou zmrzlinou, doplníme vyšlehanou pěnou s ovocem a dáme zamrazit.
- 3Hotovou zmrzlinu opatrně vyklopíme na oválný servírovací talíř, nakrájíme na plátky, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.