Zmrzlinová roláda ovocná

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůKompot hruškový
    • 100gramůKompot malinový
    • 100gramůKompot rybízový
    • 100gramůKompot višňový
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 30mililitrůSherry brandy
    • 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 200gramůZmrzlina vanilková
    • 120gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovoce z kompotu scedíme, vložíme do misky a zakápneme likérem a brandy. Necháme chvilku uležet. Přimícháme k ovoci smetanu a vyšleháme pěnu.
  • 2
    Formu na roládu zevnitř vymažeme vanilkovou zmrzlinou, doplníme vyšlehanou pěnou s ovocem a dáme zamrazit.
  • 3
    Hotovou zmrzlinu opatrně vyklopíme na oválný servírovací talíř, nakrájíme na plátky, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.