Zmrzlinová roláda s kaštany

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 150gramůKaštany jedlé
    • 200gramůZmrzlina vanilková
    • 200gramůMarmeláda meruňková
    • 60mililitrůRum
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 120gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
20 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
233 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kaštany trochu nařízneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut. Vyjmeme je, oloupeme, necháme vychladnout a nadrtíme. Kaštany vmícháme do vanilkové zmrzliny, kterou vymažeme formu na roládu zevnitř v silnější vrstvě.
  • 2
    Meruňkovou marmeládu naředíme rumem, přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny. Touto pěnou doplníme formu a dáme zamrazit.
  • 3
    Zmraženou roládu vyklopíme na dezertní oválný talíř, nakrájíme na plátky a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.