Zmrzlinové jahodové suflé

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jahody rozmačkáme vidličkou na kaši. Víno krátce zahřejeme, rozpustíme v něm želatinu a přidáme citronovou šťávu.
  • 2
    Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme víno a šleháme metlou do zhoustnutí. Do krému vmícháme jahodové pyré, potom zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků a ušlehanou smetanu.
  • 3
    Krém rozdělíme do formiček a ihned zmrazíme.
  • 4
    Suflé podáváme ve formičkách, každou porci můžeme ozdobit čerstvými jahodami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.