Zmrzlinové jahodové suflé
20 min.
Ingredience
- 125mililitrůVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 250gramůJahody zahradní
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3plátkyŽelatina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Omyté jahody rozmačkáme vidličkou na kaši. Víno krátce zahřejeme, rozpustíme v něm želatinu a přidáme citronovou šťávu.
- 2Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme víno a šleháme metlou do zhoustnutí. Do krému vmícháme jahodové pyré, potom zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků a ušlehanou smetanu.
- 3Krém rozdělíme do formiček a ihned zmrazíme.
- 4Suflé podáváme ve formičkách, každou porci můžeme ozdobit čerstvými jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.