Zmrzlinový čokoládový koláč

30 min.

Ingredience

    • 120gramůSuchar dietní
    • 60gramůOřechy vlašské
    • 60gramůCukr třtinový
    • 90gramůMáslo čerstvé
    • 600mililitrůZmrzlina vanilková
    • 175gramůCukr krupice
    • 45gramůKakao - prášek
    • 600mililitrůZmrzlina čokoládová
    • 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
51 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
66 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V nízké zapékací formě zpracujeme směs drcených dietních sucharů, jemně nasekaných ořechů, hnědého cukru a másla. Směs upěchujeme ke dnu a ke stěnám formy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.
  • 2
    Stěrkou naneseme povolenou zmrzlinu na korpus a dáme na 90 minut do mrazáku.
  • 3
    Do teflonového rendlíku vsypeme 150 g cukru, kakao, 125 ml smetany a zbytek másla. Na středním plameni zahříváme za stálého míchání až k bodu varu, odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Krém nalijeme na vrstvu vanilkové zmrzliny na korpusu koláče. Koláč dáme znovu do mrazáku asi na 30 minut.
  • 4
    Kávovou nebo čokoládovou zmrzlinu necháme povolit a potřeme vrstvu krému, koláč dáme znovu do mrazáku. Stěrkou uhladíme na povrchu koláče tuhou šlehačku s cukrem, ozdobíme čokoládovými hoblinami. Dáme opět na 3 hodiny do mrazáku.
  • 5
    Před servírováním necháme koláč asi 15 minut v pokojové teplotě, aby se lépe krájel.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.