Zmrzlinový dort s ananasem

30 min.
Evropa

Ingredience

      • 250gramůZmrzlina vanilková
      • 400gramůSmetana 33% (šlehačka)
      • 30gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
      • 50mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
      • 180gramůAnanas
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    357 kcal
    Bílkoviny
    3 g
    Tuky
    27 g
    Sacharidy
    23 g
    Vláknina
    292 mg
    Cukr
    11 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Ananas oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky, vsypeme do misky, zalijeme likérem a necháme chvilku uležet. Mezitím vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem, až vznikne tužší šlehačka.
    • 2
      Ananas vmícháme do vanilkové zmrzliny, vymažeme touto zmzlinou vnitřek dortové formy v silné vrstvě, zbytek formy vyplníme ochucenou šlehačkou, povrch uhladíme a dáme zamrazit.
    • 3
      Zamraženou zmrzlinu vyklopíme na servírovací talíř, nakrájíme na trojúhelníčky jako dort a podáváme. Povrch každé porce můžeme ozdobit kouskem ananasu.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.