Zmrzlinový dort s čokoládou

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,5litryZmrzlina vanilková
    • 100gramůArašídy
    • 150gramůPiškoty dětské kulaté
    • 100gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zmrzlinu necháme v chladničce mírně "povolit", ale ne úplně rozmrznout.
  • 2
    Čokoládu nastrouháme, arašídy nasekáme najemno.
  • 3
    Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií tak, aby byla částečně nah horní okraj.
  • 4
    Změklou zmrzlinu v míse smícháme s nastrouhanou čokoládou, nasekanými arašídami a rozemletými piškoty. Směs přendáme do dortové formy, povrch uhladíme, přikryjeme fólií a dáme do mrazničky ztuhnout.
  • 5
    Před podáváním dort opatrně vyjmeme z formy, sundáme z něj fólii, necháme ho mírně změknout, naporcujeme ho a rozdělíme do misek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.