Zmrzlinový koláč s mandlovým likérem
35 min.
Ingredience
- 370gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 75gramůMáslo čerstvé
- 50gramůČokoláda bílá
- 50gramůČokoláda hořká
- Náplň
- 1litrZmrzlina mandlová
- Poleva
- 300mililitrůSirup javorový
- 30mililitrůLikér mandlový - Amaretto
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůCukr třtinový
- 75gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Sušenky rozdrtíme pomocí válečku a drť vsypeme do mísy, přidáme máslo a na kostky nalámanou hořkou a bílou čokoládu. Rozmixujeme.
- 2Připravíme si koláčovou formu a dno vysypeme rozmixovanou sušenkovou směsí a upěchujeme. Hmotu vytlačíme i po okrajích nahoru.
- 3Koláčovou formu vložíme na 60 minut do chladničky. Poté ji vyndáme a naplníme mandlovou zmrzlinou, povrch uhladíme a vložíme na 60 minut do mrazáku.
- 4V kastrolu smícháme javorový sirup, cukr, máslo a necháme na sporáku rozpustit, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Přidáme mandlový likér, důkladně promícháme a odstavíme ze sporáku.
- 5Do mandlové směsi přimícháme smetanu a omáčku necháme vychladnout.
- 6Z mrazáku vyjmeme zmrzlinový koláč a povrch zalijeme mandlovou směsí, koláčovou formu zakryjeme fólií a vložíme opět do mrazáku.
- 7Po 60 minutách koláč vyjmeme z mrazáku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.