Zmrzlinový koláč s mandlovým likérem

35 min.
Evropa

Ingredience

  • Náplň
    • 1litrZmrzlina mandlová
  • Poleva
    • 300mililitrůSirup javorový
    • 30mililitrůLikér mandlový - Amaretto
    • 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 100mililitrůCukr třtinový
    • 75gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušenky rozdrtíme pomocí válečku a drť vsypeme do mísy, přidáme máslo a na kostky nalámanou hořkou a bílou čokoládu. Rozmixujeme.
  • 2
    Připravíme si koláčovou formu a dno vysypeme rozmixovanou sušenkovou směsí a upěchujeme. Hmotu vytlačíme i po okrajích nahoru.
  • 3
    Koláčovou formu vložíme na 60 minut do chladničky. Poté ji vyndáme a naplníme mandlovou zmrzlinou, povrch uhladíme a vložíme na 60 minut do mrazáku.
  • 4
    V kastrolu smícháme javorový sirup, cukr, máslo a necháme na sporáku rozpustit, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Přidáme mandlový likér, důkladně promícháme a odstavíme ze sporáku.
  • 5
    Do mandlové směsi přimícháme smetanu a omáčku necháme vychladnout.
  • 6
    Z mrazáku vyjmeme zmrzlinový koláč a povrch zalijeme mandlovou směsí, koláčovou formu zakryjeme fólií a vložíme opět do mrazáku.
  • 7
    Po 60 minutách koláč vyjmeme z mrazáku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.