Ztracené švestky s vinnou omáčkou

80 min.

Ingredience

  • Na vysypání formy
    • 2lžíceTuk
    • 1hrstMouka pšeničná hladká
  • Omáčka
  • Švestky
    • 200gramůŠvestky
    • 50gramůMouka pšeničná hrubá
    • 50gramůMandle
    • 40gramůMáslo
    • 100gramůCukr krystal
    • 2kusyRohlíky bílé
    • 100mililitrůSmetana ke šlehání
    • 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
988 mg
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na kostičky a polijeme smetanou. Cukr s citronovou kůrou, změklým máslem a žloutky utřeme do pěny, vmícháme mandle, mouku a rohlíky se smetanou.
  • 2
    Z bílků našleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi. Nakonec vmícháme omyté, okapané a na kousky nakrájené švestky. Rozetřeme do vymazané a vysypané formy (bábovkové), tu vložíme do středně horké trouby a necháme 45 minut péct.
  • 3
    Po vyjmutí vyklopíme na plochou mísu a přelijeme omáčkou: do vína zašleháme žloutky, cukr a solamyl a vše v horké vodní lázni mícháme do zhoustnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.