Ztracené švestky s vinnou omáčkou
80 min.
Ingredience
- Na vysypání formy
- 2lžíceTuk
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- Omáčka
- 40gramůCukr moučka
- 1lžíceSolamyl
- 45mililitrůBílé víno
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- Švestky
- 200gramůŠvestky
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůMandle
- 40gramůMáslo
- 100gramůCukr krystal
- 2kusyRohlíky bílé
- 100mililitrůSmetana ke šlehání
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
988 mg
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na kostičky a polijeme smetanou. Cukr s citronovou kůrou, změklým máslem a žloutky utřeme do pěny, vmícháme mandle, mouku a rohlíky se smetanou.
- 2Z bílků našleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi. Nakonec vmícháme omyté, okapané a na kousky nakrájené švestky. Rozetřeme do vymazané a vysypané formy (bábovkové), tu vložíme do středně horké trouby a necháme 45 minut péct.
- 3Po vyjmutí vyklopíme na plochou mísu a přelijeme omáčkou: do vína zašleháme žloutky, cukr a solamyl a vše v horké vodní lázni mícháme do zhoustnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.