Zuppa inglese
25 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka kukuřičná
- 150gramůPiškoty cukrářské
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 500gramůJahody zahradní
- 2kusyVejce slepičí
- 570mililitrůMléko polotučné
- 140mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s troškou mléka. Ušleháme vejce, cukr, citrónovou kůru, muškátový oříšek a zbytek mléka. Směs smícháme v hluboké pánvi s moučnou směsí, na mírném ohni mícháme, až směs zhoustne a začne se vařit.
- 2Vaříme asi minutu, než začne směs obalovat zadní stranu lžíce. Pánev zakryjeme povoskovaným papírem, necháme trochu vychladnout.
- 3Osm stejně velkých jahod i se stopkou dáme stranou, ostatním stopky odstraníme. Na dno skleněné mísy rozložíme polovinu cukrářských piškotů a pokapeme trochou Amaretta. Jahody překrojíme, v jedné vrstvě je položíme na piškoty. Na ně nalijeme vrstvu směsi a vše opakujeme. Navrch dáme poslední vrstvu směsi, necháme zcela vychladnout.
- 4Smetanu ušleháme a v tenké vrstvě jí naneseme na horní vrstvu ztuhlé směsi. Zbylou šlehačku nastříkáme kolem okraje mísy a ozdobíme jahodami. Podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.