Akátový med
AKÁTOVÝ MED je med pocházející z květů trnovníku akátu.
Původ a výskyt
Med se vyrábí z akátu, který roste v Severní Americe a Evropě. U nás roste v teplých částech Čech a jihovýchodní Moravy.
Vzhled, chuť, vůně…
Akátový med má světlou, průsvitnou barvu a sladkou, lehce květinovou chuť Má velké procento fruktózy, a tak krystalizuje pomalu a zůstává dlouho v kapalném stavu.
Zdraví
Díky nízkému glykemickému indexu je akátový med vhodný pro diabetiky. Látky v něm pomáhají uvolňovat křeče a zklidňovat žaludek a střeva. Působí mírně močopudně a žlučopudně. Neobsahuje příliš enzymů, ale naopak podporuje tvorbu trávicích enzymů v těle.
Použití akátového medu v gastronomii
Akátový med je oblíbený na vaření nebo do míchaných nápojů, není natolik výrazný, aby přebíjel jejich chuť.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.