Arrowroot (arourut)

ARROWROOT – připomíná bramborový škrob a je možné ho používat do sladkých i slaných pokrmů.

Bez chuti a bez zápachu, přesto užitečný...

Arrowroot je velmi dobře stravitelný, a je tedy vhodný pro děti a osoby s poruchami trávicího systému.

Původ

Arrowroot se získává z kořene rostliny maranta třtinová, jejímž domovem je západní Indie a Amerika. Můžeme se setkat s tzv. nepravým aroowrootem, který se získává z oddenků zázvorovitých rostlin.

Vzhled, chuť a vůně…

Bílý prášek, který připomíná klasický bramborový škrob. Získává se z kořene divoce rostoucí rostliny. Je bez chuti a bez zápachu, můžeme jej používat při přípravě slaných i sladkých pokrmů.

Použití v gastronomii

Používá se především jako zahušťovadlo, je mnohem lépe stravitelný než mouka. Je vhodný do teplých omáček, do vývarů nebo do koláčů. Přidat ho můžete i do sušenek či pudinků. Arrowroot je pro své želírovací vlastnosti vhodný pro výrobu želé.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.