Bylinné a kořenné octy

Kyselý základ pro výrobu tohoto octa tvoří lihový nebo vinný ocet, který se aromatizuje různými bylinkami nebo kořením. Známe např. estragonový ocet, bylinný ocet ze směsi kuchyňského koření nebo ocet ochucený ovocem. Z červeného vinného octa je vyroben švestkový ocet, z lihového octa je vyroben ocet třešňový. Existuje i ocet s česnekem medvědím nebo jiné octy z léčivých bylin. Bylinné a kořenné octy mají specifické aroma ochucovadla, chutnají nakysle. Přidávají se zejména do salátů, lze je podávat i jako aperitiv nebo digestiv. Aromatizované octy jsou k dostání v supermarketu, ručně vyrobené octy je možné zakoupit ve specializovaných prodejnách s octy a oleji.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.