Cejnovka modrá - Cejnovka obláčková
Je rozšířená od Rudého moře po Samou. Patří k nejčastějším zástupcům čeledi cejnkovitých.
Tělo ryb je zelenavě zbarvené, pokryté modře čárkovanými šupinami. Cejnovka dosahuje délky 85cm.
Maso je vhodné především k dušení v troubě.
Dalším druhem cejnovky je cejnovka modroproužkatá ( Gymnocranius grandoculis ), která se do Evropy dováží ze Seychel.
Tepelná úprava je stejná jako u cenovky modré, tzn. dušení v troubě.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.