Cheshire

CHESHIRE je sýr určený ke krájení pocházející z Velké Británie.

Původ a historie

Tento sýr pochází z Velké Británie, kde se vyrábí v hrabství Cheshire a přilehlých oblastech. Cheshire je znám již od Velkého Říma a první zmínku o něm nalezneme již v 11. století.

Vzhled, chuť, vůně…

Cheshire má kulatý tvar, průměr 30 cm, výšku 35 cm a váží zhruba 22 kg. Sýrové těsto je drobivé, bílé, kůrka je žlutohnědá. Obsah tuku v sušině je 50 %.

Chuť tohoto sýru je kořeněná, lehce slaná, pikantní.

Výroba

Tento sýr se vyrábí z kravského mléka. Slisovaná sýřenina se zavine do plachetek a nechá se zrát 3-6 měsíců.

Použití sýru Cheshire v gastronomii

Sýr se hodí na vaření, výborně chutná s toasty nebo s hruškou či s jablkem.

Dostupnost a skladování

Cheshire je běžně k dostání, nikoliv však ten pravý anglický.

Uchovává se zabalený do pergamenového papíru a vložený do umělohmotné nádoby. Je lépe uložit jej v chladničce samostatně.

 

.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.