Chilli omáčky a pasty - Tabasco

Tabasco je ryze přírodní produkt. Od září do prosince se lusky chilli sklízí a ještě v den sklizně jsou rozdrceny a smíchány s malým množstvím soli. Poté se směs naplní do cejchovaných skleniček a tři roky ve skladech zraje, kvasí a rozvíjí aroma. Následuje proces, kdy se ze směsi vypustí nežádoucí tekutina a přidá se bílý vinný ocet a směs se pak měsíc bez přestání míchá. Nakonec se odstraní semena a zbytky slupek, červená omáčka se naplní do lahviček a ty se rozesílají do celého světa. Kromě červené chilli omáčky známe ještě zelené tabasco. Vyrábí se z aromatických lusků jalapeňo a je mírnější chuti. Existuje také řada karibských chilli omáček vyráběných z nasekaného chilli, cibule, soli a octa. Americké chilli omáčky mají chuť od nasládle ostré až k extrémně ostré. Patří do míchaných jídel, salsy, do různých náplní, ale vylepšuje se jimi i chuť omelet nebo jiných vaječných pokrmů. Tabasco je k dostání v dobře zásobených supermarketech. Po otevření vydrží chilli omáčka dlouho uložená v ledničce.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.