Chipolata – syrový

Chipolata je dlouhá klobása obvykle vyráběná z libového vepřového masa a vepřového sádla. K dostání však jsou i klobásy vyrobené z jiných druhů masa. Koření používá každý výrobce jiné. Chipolata je dlouhá 18cm a široká 2cm. Podává se smažená nebo grilovaná, bývá také součástí obložených talířů. Bývá často součástí rautů, podává se zabalená do plátků slaniny. Na Vánoce nesmí chybět u pečeného krocana.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.