Chňapal krvavý

Vyskytuje se v západních oblastech Indického oceánu. Do Evropy se chňapal krvavý dováží pod názvem bordomar.

Jedná se o dobrou konzumní rybu, maso je vhodné ke smažení nebo grilování.

 

K dalším chutným konzumním rybám patří chňapal velký ( Aprion virescens ), chňapal načervenalý ( Aphareus rutilans ), chňapal žlutoocasý ( Ocyurus chrysurus )a chňapal jednoskvrnný    ( Lutjanus analis ) 

Vhodnou tepelnou úpravou je jako u ostatních chňapalů smažení nebo grilování.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.