Chobotnice pižmová

Je rozšířená především ve Středozemním moři, žije v úsecích s bahnitým a písčitým dnem. Chobotnice pižmová se prodává většinou jen v oblastech svého výskytu.

Chapadla mají jen jednu řadu přísavek. Vzhledem je tento druh podobný chobotnici kadeřavé, je však podstatně menší.

Malé chobotničky pižmové mají křehké maso, které není třeba před tepelnou úpravou naklepávat. Hodí se k vaření a grilování, lze je připravovat i plněné. V Itálii se z marinovaných chobotnic připravují předkrmy, často se také podávají smažené. V Řecku jsou tyto chobotnice oblíbené dušené v rajčatové omáčce.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.