Chrochtal bílý

Je rozšířený podél východního pobřeží USA. Základní zbarvení ryb se může měnit, většinou je žlutavé. Typickým znakem jsou modré pruhy na hlavě. Chrochtal bílý dorůstá do délky 50cm.

Maso je kvalitou srovnatelné s masem chrochtala prasečího. Menší ryby jsou vhodné do polévek, větší se hodí ke grilování.

 

Dalšími chutnými rybami z čeledi chrochtalovitých jsou indopacifické druhy – chrochtal stříbřitý ( Diagramma pictus ) , který se hodí na všechny způsoby úpravy a chrochtal modroprsý  ( Haemulon sciurus ) , vhodný ke grilování.

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.